bootstrap template
vaste gezichten

Vaste gezichten en een warme professionele aanpak

bij kinderdagverblijf Picobello

Kinderdagverblijf Picobello is eigenlijk een beetje thuiskomen. Een beetje anders dan thuis, maar toch vertrouwd, heel persoonlijk en leuk.
het afgesloten buitenterrein biedt veiligheid, ontdekken en ontwikkelen

Als je het afgesloten buitenterrein van Picobello betreedt, zie je direct waar het om draait: veel speelgelegenheid, hoogteverschillen, zand, water, het vele groen is eetbaar en er valt van alles te ontdekken.
Bij binnenkomst ontmoet je als eerste de keukenmedewerkster    in de grote open keuken. Je wordt welkom geheten door iemand die duidelijk plezier heeft in haar werk.

Het belangrijkst op het kinderdagverblijf zijn de mensen die er werken. Vaste gezichten zijn heel belangrijk. Naast opleiding en diploma’s, is vooral de visie belangrijk waarmee ze elke dag opnieuw aan het werk gaan.
Ieder kind heeft de drang om zich op zijn eigen manier te ontplooien. Vanuit een veilige basis ontdekt het kind de wereld om zich heen en gaat het relaties aan met anderen”
, vertelt Marja Rabbers, eigenaar en oprichter van Picobello.

Marja RAbbers, directrice van kinderdagverblijf Picobello

Toen zij destijds startte met Picobello, kon ze niet vermoeden dat haar visie zo succesvol zou aanslaan bij ouders, personeel en kinderen. ‘Elk kind ontwikkelt zich in zijn eigen tempo, is nieuwsgierig en onderzoekend. Elk kind verwondert zich, ontdekt, ziet en leert door ervaringen op te doen.” Marja’s visie om op deze manier meerwaarde te geven aan de kinderopvang is niet zo maar ontstaan. “Klopt. Vanaf het begin ben ik er steeds van uit gegaan dat het spelen en de omgang met andere kinderen een basisvoorwaarde zijn om zich goed te ontwikkelen."

Lesprogramma’s en presteren
We gaan in Nederland steeds meer een kant op waarbij de ontwikkeling van het kind wordt ondersteund door allerlei les programma’s. Terwijl juist het spelen, ontdekken van elkaar en ontdekken van nieuwe dingen, zo belangrijk zijn. Dit is bepalend voor de manier waarop het kind later in het leven staat. Kinderen doen zoveel ervaring op tijdens het spelen.
Het is geboren als een krachtig, competent wezen met veel talenten en mogelijkheden.Het kind is gericht op communicatie. Een ijzersterke basis die wij kunnen en moeten stimuleren.”

Er zijn gemiddeld 30 kinderen per dag op Picobello. De ruim 270 vierkante meter binnen en 280 m2 buiten, geeft ze ruim voldoende plek om zich te bewegen en een eigen plekje te vinden. 

er is altijd wel een plekje te vinden om te doen waar je op dat moment zin in hebt

Naast de eigen basisgroep (baby, dreumes, peuter) kan het kind zelf kiezen om gebruik te maken van de ruimtes met aparte functies, zoals een snoezelkamer met licht en geluidseffecten, een creatieve ruimte voor rollenspellen en beweegactiviteiten en natuurlijk een atelierruimte.

Meer dan 1000 woorden
Op papier kun je het allemaal mooi voorstellen, maar je kunt beter zelf komen kijken. Je eigen gevoel zegt vaak meer dan duizend woorden. Voordat je kiest voor een dagverblijf, maar ook daarna, is het belangrijk, steeds kritisch te zijn als het gaat om de opvang van je kind."
Bij Picobello kan dat. Gewoon een afspraak maken om eens te komen kijken en je vragen kwijt te kunnen. Bellen met Marja kan: 0725111132